Ini Saya

Friday, October 29, 2010

Santapan

Haaaa...silala jamu selera ye. Antara hidangan-hidangan yang aku makan bersama cik lifer. Yehaaa. Sedap, enak dan simple.











Cubalah resipi ni dirumah...heheheh

Wednesday, October 27, 2010

In The Making...

Haaa...apa yang dalam pembikinannya...? Ketika jalan-jalan di sebuah bandar, aku ternampak satu pembinaan yang sedang rancak berjalan, mungkin mengejar tarikh yang sudah ditentukan untuk mula beroperasi. yehaaa, layan gambar dibawah ni, mungkin dapat membantu apa benda yang dalam pembikinannya...






Pernah tak terfikir atau terlihat dimana-mana benda macam ni...hmmm... Benda ni dinamakan tempat letak kereta. Jenis yang bertingkat dan rotary type. Aku baru je baca surat khabar pasal benda ni. Tup tap tup tap, dah ada depan mata aku. Salah satu teknik yang bijak, tapi tak tahulah siapa yang boleh pakai kalau dah siap???...

Tuesday, October 26, 2010

Pilihanraya Dun Galas

1) Sambil tanak nasi didapur, aku pasang tv...berita pasal pilihanraya rupanya...Hari ni proses penamaan calon.. Sekadar ambil tahu hal ehwal semasa...

2) Baca surat khabar, aku baca isu pusat penjagaan kanak-kanak guna ubat tidur...wah, ingatkan orang stress je pakai ubat tidur, kanak-kanak pun stress jugak ke?

3) Arsenal menang lawan Mancity..3-0.. Pasukan muda menang dengan pasukan yang melabur banyak dari segi kewangan.

4)Jom lunch...

Friday, October 22, 2010

RAMA-RAMA

Semalam aku dapat panggilan seekor rama-rama muncul dirumah aku. Aku tiada dirumah kerana aku masih dikampus dan tidak berkesempatan untuk menjenguk rama-rama tersebut...waaaaa..mau tengok..heheheh...



(credit to google image)

Buat mak terima kasih atas rama-rama ni.

Thursday, October 21, 2010

Masakanku

Yeahhh...Mari main masak-masak. Hari ni giliran aku masak. Percubaan nak jadi chef terhebat. Wakakaka..









slurrrpppppppppp...nyam-nyam

Tuesday, October 19, 2010

Gemuk

Aku gemuk..aku gemuk..aku gemuk..
:
:
:
:
:
:
minda bawah sedar

Sunday, October 17, 2010

Makan Lagi?



Kali ni entri makan lagi...Jadi silalah jamu mata ye...hehehe...

Saturday, October 16, 2010

Jom Makan...



haaaa...nah..jamu mata..heheheheheheh

Thursday, October 14, 2010

Selamat Pagi

Buat blogger2 sekalian..ingin kuucapkan..selamat pagi dan salam sejahtera..

Tuesday, October 12, 2010

Santapan Petang










nahhhh....makanla...makan..makan lagi...yehaaaa

Sunday, October 10, 2010

Rumusan

Aku baru je balik dari marathon tengok movie di East Cost Mall. Cerita yang aku tengok adalah Jangan Pandang Belakang Congkak 2 dan Sammy Adventure: The Secret Passage. Hasil dari tengok cerita-cerita ini adalah perut aku sangat lapar, insyaALLAH. Ok, aku nak komen sikit cerita-cerita yang baru je aku tengok.

Jangan Pandang Belakang Congkak 2

Dari segi ilmiah: Bagi aku tiada langsung. Setakat gelak ketawa bolehlah.

Sammy Adventure: The Secret Passage

Dari segi ilmiah: Mengajar tentang penjagaan alam sekitar dan turtle. Selamatkan turtle. Grafik 3D terbaik.

Ok, selamat menonton...yehaaa...

Friday, October 8, 2010

Hummer


(pic credit to google image)

insyaALLAH suatu hari nanti benda ni akan ku miliki...

Monday, October 4, 2010

PES 2011


(pic credit to google image)

yeahhh..bagi gamers diluar sana aku nak bagitau yang PES 2011 bakal tiba dipasaran tak lama lagi, dalam bulan oktober hingga november, insyaALLAH. Maybe korang boleh cari yang demo punya untuk cuba try test. Jari-jemari dah menari nih...yehaaaa...

Sunday, October 3, 2010

Muffin



nak, santapan dipetang hari..nyam2..silala jamu selera..jamu mata..yeahhhhhh

p/s: tenkiu my dear...

Menu orang bujang



haaa..inilah dia menu orang bujang.. bagi yang belum ada isteri, menu ini aku anggap menu yang paling sedap dan simple. Jadi buat lelaki macho diluar sana yang masih bujang tra-tan-tang bolehlah ambil menu untuk dijadikan santapan hari-hari..selamat menjamu selera..yehaaa..


p/s: ikan tu disediakn oleh awekku..heheheheh

Saturday, October 2, 2010

Target


(pic:credit to google image)


Dalam hidup perlu ada 'target' insyaALLAH. Untuk hal-hal dunia mungkin banyak 'target' kita. Jadi dari segi akhirat apakah target kita? Hari ini buat golongan lelaki umumnya mari kita sama-sama target untuk solat berjemaah di rumah ALLAH s.w.t di mana tempat azan dilaungkan, diawal waktu dan takbiratul ula. Sebaik-baiknya 5 kali sehari. Itu yang terbaik. Orang selalu berkata " dunia dan akhirat perlu seiimbang". Tapi kalau dikira secara matematik untuk ibadat yang wajib seperti solat berapa minit kita bagi masa jika dibandingkan untuk hal-hal dunia yang "wajib"???...

p/s: amal dan sampaikan, insyaALLAH..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails