Ini Saya

Thursday, September 30, 2010

Godaan



yeahhh..



yehaaa...






terliur...?



Jamuan Raya tengah hari tadi...enjoy da pics ya...makan-makan...sila-sila

Wednesday, September 29, 2010

Fesyen



aku suka betul dengan lambang 'R' tu...



old school...



tergoda...





jangan tergoda...

Seluar ni aku beli kat bundle Pakistan. Best wooo.. Harga 450 rupee(seingat aku la)...heheheh...

Indah




hayatilah keindahan alam ciptaan ALLAH s.w.t...syukur diberi peluang untuk hidup dibumi yang indah ini...semoga umat manusia menghargainya...

Puisi Sejuk

sejuk...
selimut...
blanket...
mana kau...
kau di mana...
mana-mana...
sejuk...mau tido...
tapi tak mau...
lapar ke...sikit...

Tuesday, September 28, 2010

Reka Cipta



nah, menu baru yang aku cinpta sendiri...Quaker Oatmeal dengan hirisan epal dan sedikit sos cili...yehaaa..selamat menjamu selera...

Monday, September 27, 2010

Puisi Wantong

aku lapar
aku mengantuk
aku mahu tidur
aku mahu makan
aku mahu solat
aku mahu itu
aku mahu ini
aku tak mahu...

Sekian...

Sunday, September 26, 2010

Yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Tenet down dari pagi...sekarang baru ok...yehaaaaaa

Saturday, September 25, 2010

DiGi iPhone 4 Me



iPhone 4 dari Digi, ini sudah bagus. Murah dan 'affordable'. Selain mempunyai plan yang murah, ia juga mesra pengguna. Oh teringin untuk memilikinya. Yehaaa...

(this pic credit to google image)


iPhone 4 dari DiGi terbaik..yehaaa...

Pengikut-1000




yeahhh..suke2..tenkiu cheqppjoy....yehaaa

Breakfast



Sarapan pagi...yehaaa



Habis sudah... sambil b.w

Friday, September 24, 2010

Gud Nite

To all my dear blogger...GUD NITE...ZZZZzzzzZZZzzz..Blog ni nak tido....hehehe...

Pisang



Sebelum



Selepas


heheheh..malam ni aku makan pisang plak sambil b.w.... Banana..yehaaaa...

Sebelum n Selepas



sebelum



selepas


Makan tengah hari sambil b.w... heheheheheh

Thursday, September 23, 2010

Kaler Koko

Dihening pagi, sedang khusyuk aku memecut laju keretaku ikut Jerengau-Jabur, tiba-tiba ternampak mahkluk 'kaler koko' dengan konco-konconya sedang melepak atas jalan raya. 'Kaler koko', kau ingat jalan raya sauna ke, boleh panaskan badan. Syukur aku sempat mengelak ala-ala pelumba F1. Shooohhhh kau 'kaler koko' dari jalan.

p/s: Mana tuan punya lembu ni, tak kesian ke kat pemandu dan penunggang...hmmmm

Tuesday, September 21, 2010

Cbox vs Shoutmix


Tiba-tiba aku ada masalah nak letak link aku dalam shoutbox dari shoutmix.com. Benda tu kata aku spammer? Apa? Aku ni spammer? Hangin aku... Bila pulak aku jual barang-barang? aiyoooo....Boleh plak kena banned. Sedih aku camni nak tinggalkan jejak kat rakan-rakan blog. Cara yang mudah nak tingkatkan trafik dengan b.w...Syukur la aku boleh tinggal link kat blogger yang pakai Cbox. Rakan2 blog any suggestion how to solve this junk. Geram nih.

Monday, September 20, 2010

Tak Tahan

Turun dari sejid KUZA, perut aku dah berkeroncong sambil diiringi lagu canon rock. Biasa2 aku masak kat rumah tapi kali ni aku mengidam nasi goreng...Yehaa.. Lepas 3 buah kedai makan aku singgah, aku diberi alasan-alasan yang mengecewakan.."nasi goreng tada" "bang, lama ni nak tunggu order, orang ramai" "sori la, char kuey baru habis"... Last2 aku ke BB2. Banyak mata memandang aku, mungkin kerana tertarik fesyen aku yang sehebat Lady Gaga, berkain pelikat merah, berbaju nike hitam, dan berbeg sandang kecik. Tiba-tiba seorang budak perempuan kecik (maybe 3-4 tahun, insyaALLAH) memandang tajam pada aku yang ada di meja makan sebelah, mungkin dia tergoda dengan aku..."maaf dik abang dah ada makwe, tolong jangan kacau abang"(monolog dalam hati)

Sunday, September 19, 2010

Ganas

Satu malam yang hening, di sebuah stesen minyak shell di sebuah daerah dalam negeri Terengganu, wantong sedang beratur menunggu giliran untuk ambil baki duit minyak dari cashier yang agak cun... Tiba-tiba datang seorang pakcik yang agak tua(uban pun dah banyak) dari pandangan mataku dengan yakinnya memintas aku (potong Q) untuk bagi cashier cun itu duit isi minyak. (Serius aku hangin, rasa nak sound je, tapi takpe la, aku kan pemaaf orangnye). Ceh ingatkan not biru ke ungu ke...Rupanya-rupanya not merah... Pakcik tolong la..Hormat la orang yang dah beratur lama. Aiyaaa...Ganaskan pakcik TUA tu...?

Saturday, September 18, 2010

Tora-Tora

Wantong: Can u speak English?

Orang Bangla: Tora-Tora

Wantong: Tora-Tora? English la..English..

Orang Bangla: Tora-Tora la..means little-little (sikit-sikit)

Wantong: Ko ingat, aku paham bahasa ko (Ceh, aku ingat permainan kanak-kanak tu, yang selalu keluar kat iklan tv, zaman-zaman 90-an)

Friday, September 17, 2010

Terkini

Dua senjata pembunuhan di temui hari ini


1) Kayu kriket…

2) Pisau


Empat pekerja taksub pada suspek utama. Kantoi disebabkan salah seorang pekerja kepada suspek curi jam peguam yang dibunuh yang sepatut dipecah dan dibuang. Bukti pertama.


sumber: tv3 (aku tulis yang mana aku ingat..heheheh)

B.W


nyam-nyam


nyam-nyam lagi

Petang ini aku berblog walking sambil menikmati menu di atas...emmmm



p/s: pics credit to google image

Thursday, September 16, 2010

Rindu

Miss her so much...

Oh...Mau Berisi

Antara ayat-ayat pedih...

'Kurusnya'

'Kenapa kurus sangat nih'

'Makan tak'

'Ko makan kambing'

Underweight kah aku....? har..har..har..

UEFA champion league

Arsenal VS Braga
6 - 0

Pagi tadi baru saja aku selesai menonton perlawanan antara Arsenal dan Braga. Persembahan yang menarik ditunjukkan pasaukan Arsenal. Fabregas menunjukkan kualiti seorang pemain yang hebat dalam menjaringkan gol dan assist. Bravo... Go gunner..
Fabregas 2 gol
Vela 2 gol
Arshavin 1 gol
Chamakh 1 gol

Wednesday, September 15, 2010

Ahhhaaa.. Tamil Nadu

Gambar ni diambil dari keretapi yang aku naik...3 hari 2 malam aku menginap dalam keretapi tu sebab dar New Delhi nak ke Tamil Nadu lebih kurang 540 km (kalau x silap la). Keretapi ni pengangkutan utama kat sana dan bermacam jenis kereta api dengan harga yang berbeza-beza. Nice..



Ni salah satu masjid yang aku sempat singgah, cantik jugalah pemandangan kat sana..

Rupa bentuk bahagian bawah...Lebih kurang sama macam kat Malaysia...

Aku nak ajar satu perkataan urdu... "Panni" maksudnya air...



Monday, September 13, 2010

Stesen Minyak

Yehaaa... Salam raya dari wantong... Shell dan petronas antara brand yang besar di Malaysia dalam industri stesen minyak nih. Tapi kalau brand nih, pertama kali aku jumpa. Percaya tak? Percayalah...Sebuah kampung di negeri Terengganu...



:
:
:
:
:
:





Wednesday, September 8, 2010

Pengumuman Raya Aidilfitri

Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja telah mengisytiharkan raya jatuh pada hari Jumaat...

Syukur...

Yehaaa...

sumber: tv 3

Gempa Bumi


credit to google image

Semalam berita di tv beritahu berlaku gempa bumi di New Zealand. Hmm, baru je aku merancang nak further study kat sana. Kalau dah kerap gempa bumi berlaku kat sana bulan ni, cuak gak la. Pemandangan kat sana cantik. Aku pernah diberitahu yang tahap pencemaran udara di sana adalah yang terendah di dunia. Wow. InsyaALLAH suatu hari nanti akan ku tiba jua di sana.

Tuesday, September 7, 2010

Blog Award dari cik nurul91xoxo

Award dari Cik Nurul

1 . Apa yang bermain di fikiran you all sekarang ?
apa yg cik lifer tgh wat sekarang

2 . Apakah nama samaran you ?
wantong


3 . Berikan 3 orang yang you sayang ?
cik lifer
family
bloggers

4 . Panggilan untuk si dia
sayang, adinda , my dear


5 . Hadiah yang you all impikan dari seseorang yang istimewa .
tak mau apa2, cukup dia shj

6 . Blog mana yang you all suka visit ?
sume blog aku suka

7 . Sila tag satu blog...

Bank

credit to google image


First time aku pergi bank yang amat mesra pelanggan. Di mana kita berurusan duduk semeja dengan pekerja bank tu. Tiada cermin kaca lutsinar yang menjadi penghalang. Yeahhh.. Aku suka, terbaik. Bagi aku cara ni sangat bagus. Nama bank ni adalah Affin Bank.

Tenis

Sejak semalam hinggalah ke hari ni, aku berblogwalking sambil menyaksikan perlawanan tenis. Tadi baru je tamat perlawanan antara Federer dengan Mezler (betul ke ejaannya). Part paling best bil Federer buat dropshot, terbaik. Jadi rakan-rakan blogger, jom layan tenis terbuka US 2010.

Monday, September 6, 2010

Busy Man




Oh..hooo... Hari ini aku telah diberi misi yang perlu diselesaikan...
Mencari hadiah...




Membayar pinjaman kereta dibank..terbang duit...





Ye, inilah dia..aku telah membeli 10 kg pisang dengan harga RM 18 untuk dibuat kerepek..aduh, terliur...lapar2..



Balik rumah aku terbungkang kepenatan, mau aje aku berbuka pose..har..har..har...



p/s: pictures credit to google image

Kad Raya Dari Bloggers

kad raya dari mozuba

yehaa... i got this card from wan hazel...tenkiu bro...

Sarang...


Arghhh..sensawang, shoh..shoh...berapa hari dah x update nih..aiyooo...
Minggu ini amat busy dengan persiapan raya...
Termasuklah dengan kehadiran streamyx nih..yahooo...

Friday, September 3, 2010

Pulang



Pulang ke kampung dengan hati yang lara...uwwwaaaaaaa

Thursday, September 2, 2010

alkisahnyer...

Di suatu pagi yang hening, wantong dan abang bangla (memang bangla pun, buat master lagi) mahu membeli ayam di pasar sambil menunggu tepi jalan kot2 boleh tumpang kenderaan orang. Perbualan diterjemah ke bahasa melayu. Lebih kurang macam ni...

wantong: kita nak gi pasar naik ape nih?

abang bangla: naik van

wantong: (bermonolog dlm hati: mak aih, dekat satu jam dah nih, mana vannye).. terdengar oleh aku dari jauh hentakan kaki yang macam pernah aku dengar...sayup-sayup gitu..

abang bangla: hah nilah vannye...

wantong; hah, ini bukan van, tapi ini kereta keldai (macam kt melaka, ada kereta lembu)..

Ini memang kisah benar. Indah kabo dari rupa. Har..Har..Har.. tempat kejadian adalah di kawasan pertanian Bangladesh...Ya, memang Bangladesh.






Papan Tanda





Yeahh... Mungkin ayat-ayat di atas boleh digunakan untuk papan tanda dalam usaha mengurangkan kemalangan jalan raya. Semoga penunggang dan pemandu memberi perhatian yang sewajarnya ketika berada di jalan raya. Selamat beraya..insyaALLAH

Wednesday, September 1, 2010

Sushi

credit to google image

Semalam Cik Lifer sediakan sushi untuk aku berbuka... yeahh...
Luv u my dear...

Akhirnya...

Selesai satu masalah berkaitan dengan setting masa dalam blog. Dibantu oleh En. Hafiz. Juga sokongan dari matahaw.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails