Ini Saya

Monday, August 30, 2010

India Mari 2008



Yeahhh, first time aku jejakkan kakiku dibumi India, benda pertama yang menarik perhatian aku adalah teksi. Tiba je di airport Calcutta dari Malaysia adalah waktu pagi. Seiingat aku Airport Calcutta untuk penerbangan domestik je, contohnya untuk ke New Delhi. Aku pun pelik, kenapa tak direct terus dari Malaysia ke New Delhi, sebab main airport kat New Delhi. Hmmm.

(credit to google image)

Bila dah sampai, aku carilah tandas kat airport tu, buka je pintu tandas, aku nampak benda kat bawah ni. Eh, ape kebenda nih? Camner nak basuh nih? hose takde ke? Ah sudah! Buat pertama kalinya, di tandas airport, aku jumpa benda nih. Nah basuhlah ler kau pakai bekas nih. Arghhhh. Nama benda nih 'lota'. Ala-ala bekas basuh tangan kenduri kat Malaysia. Camner sebuah airport tak pakai hose? Peliknye. Aduhai.

lota

(credit to google image)

Dekat 4 jam menunggu penerbangan domestik ke New Delhi, pelbagai ragam manusia aku tengok, termasukla pramugari 'ayam tua' (no komen). Serius, tak pernah lagi aku jumpa lalat dalam airport, tapi kat airport nih memang ada time tuh, menghurungi tong sampah yang tak tahu bila hendak dibersihkan. 4 jam dah aku tengok, duk statik camtu je penuh tong sampah tu dengan bekas makanan. Realiti atau fantasi?

16 comments:

mijieywardie said...

rela x berak la kalo kena basuh ngn benda cm2.. rumit tu..

Hazwan said...

to mijey: serius rumit tambah stress... aku pun x tau la kenapa boleh ada benda tuh.. mana pergi hose? aiyaa..

diana said...

pelik nye pengurusan
airport tu..
yang kat airport tu bukan
warganegara dia je ade..
sah2 ramai dari negara luar.
tak peka langsung..

Hazwan said...

to diana: itulah pasal..terkejut gueh

KiN said...

perkhidmatan xmemuaskan...pengguna pon xsuke.sape yg rugi?dorg gak...

Hazwan said...

to kin: yeahhhhh

HAW said...

abistu camner ko basuh anu!.. tu soklan pertama aku nak tahu.. hehe!

mimiekucayang said...

huishhh..dasat

Dark Half said...

kekeke...seb baik ko leh tahan.kalau cirit birit x tau la caner

Uruchimaru @ kf said...

lain pdg lain lalang..

jadi begitulah kehidupan ditmpt urg!

Hazwan said...

to uru: yeahhh...penuh dugaan

Hazwan said...

to haw: aku paki lota basuh. macam pakai cebok..hahahah

to mimie: baru tau..

to dark: time tu dh cirit-birit..har..har..har

g0m0k9enDek said...

kamoo di tag dlm n3 award ciktom!

HAW said...

oit! tak kuyup ke?

HAW said...

oit! tak kuyup ke?

Hazwan said...

to gomok: wah aku ditag oleh kamu dan matahaw. tenkiu2

to haw: syukur x basah kuyup...har..har..har

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails