Ini Saya

Thursday, February 18, 2010

yakin macam ajal mencari kita...

Hari ini bagaimana kita nak yakin bahawa ajal mencari kita, macam tu lah jugak kita nak yakin bahawa rezeki yang datang mencari kita, bukan kita yang mencari rezeki. Setuju??? Bukannya kita yakin bahawa pekerjaan yang bagi kita rezeki, tapi ALLAH s.w.t. Contoh paling mudah jika kita seorang pelajar, sedang khusyuk study, writing thesis, main DOTA, PES 2010, Counter Strike dan sedang melakukan kerja-kerja lab, kemudian terdengar azan zohor, berhentilah seketika dari aktiviti-aktiviti tersebut maka marilah beramai-ramai mengimarahkan rumah ALLAH s.w.t.. Tak rugipun, malah untung lagi. Bukannya main Dota boleh bagi ketenangan, stress ada la. Ketenangan (sakinah) datang dari ALLAh s.w.t.

p/s: amal dan sampaikan, salah dan silap silalah tegur...

1 comment:

LifER said...

bg contoh senang tp mencontohi itu sukar. bagus2 wantong! teruskn...Alah itu yg terdekat dan terhebat!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails