Ini Saya

Sunday, December 20, 2009

Kencing tidak lawas?

Buang air kecil tidak lawas

Soalan

SEJAK dua bulan kebelakangan ini saya mengalami masalah membuang air kecil tidak lawas dan kerap berasa tidak puas membuang air kecil. Untuk pengetahuan doktor, saya berumur lingkungan 25 tahun dan belum berkahwin.Mengenai masalah saya, setiap kali selepas membuang air kecil, akhirnya akan berwarna keruh seakan-akan air mazi manakala membuang air besar, air kencing keluar diakhiri dengan cecair pekat seperti air mani.Adakah itu satu penyakit sindrom yang boleh menjadikan sperma tidak normal, mandul, mati pucuk atau radang? Adakah saya boleh rujuk dengan doktor biasa?

Jawapan

Jarang kencing tidak lawas berlaku kepada lelaki muda. Ini boleh berlaku apabila pundi prostat mengalami keradangan dan ini ada kaitan dengan infeksi.Namun sebilangan besar daripada masalah kencing tidak tus untuk lelaki muda disebabkan masalah disfungsi pundi kencing. Ini berlaku akibat amalan suka menahan kencing. Jadi apabila pundi kencing tertekan, ia meragam!Jadi untuk permulaan, jangan tahan kencing berpanjangan.
Elok kencing sebelum berjalan jauh atau henti kencing apabila terasa. Memang biasa untuk kencing kerap apabila minum lebih atau ketika cuaca atau alam sekitaran sejuk.Jika sudah buat semua itu tapi tidak juga kurang, elok jumpa doktor untuk menjalani ujian air kencing kerana keradangan pundi kencing akibat infeksi juga boleh menyebabkannya berlaku!Memang perkara biasa untuk kebanyakan lelaki mengeluarkan sedikit cecair keruh macam air mani atau air mazi pada akhir setiap kali meneran kencing dan cecair itu sebenarnya ialah cecair daripada pundi cowper.Ia bukan penyakit dan tidak perlu buat apa-apa kerana cecair sama keluar ketika meneran membuang air besar juga cecair daripada pundi cowper.
Jika ia kelihatan kekuningan, mungkin ia campuran dengan cecair dari pundi seminal dan jika berwarna putih kelabu mungkin ada campuran cecair dari pundi prostat.Kadangkala melurut zakar selepas selesai kencing juga akan ada cecair likat dan jernih di hujung zakar. Ini ialah cecair dari pundi yang ada dalam mukosa salur kencing.Pundi ini memberi kelembapan dalam salur kencing. Jadi jangan urut zakar banyak kali selepas kencing, nanti air mazi keluar pula!Dalam pandangan Islam, air mazi berkenaan ialah najis dan jika terkeluar ketika solat, sudah tentu air sembahyang terbatal.Jadi jika hendak elak daripada solat menjadi tidak sah, seelok-eloknya jangan meneran ketika buang air besar atau air kecil sebelum ambil air sembahyang dan lebih elok membuang najis macam biasa dan selepas selesai dan rasa selesa serta tiada cecair keluar dari lubang kencing, baru ambil air sembahyang.
Harian Metro, Sakit Tuan, 20/12/2009

Proposal lagi

Hmmmm

Saturday, December 19, 2009

Proposal

Hmmm...Penat wat proposal... Tidolah...

Thursday, December 10, 2009

Terjun Pantai

Hari ni kepenatan terjun pantai ketika air pasang,hahaha... Best tambah penat... Balik kampus sambung buat labwork...

Terima kasih kepada yang membantu dalam perjalanan saya menuju kejayaan...

Wednesday, December 9, 2009

Wednesday, December 2, 2009

hujan dan SDS-PAGE

aku pening dan tak tahu apa masalahnya... ulangkali diulangi... ngeh2...

Tuesday, November 17, 2009

Segar

Penatnya hari ni. Bermain dengan pelbagai alatan di makmal. Sungguh mengasyikkan. Seketika kemudian, habis sahaja kerja di makmal terusku bersolat zohor. Hari ini agak lewat menunaikan solat zohor. Sejak 2-3 bulan ni, sudah beberapa kali dapat panggilan untuk ditemuduga. Hmmm, membuatku berfikir sejenak, pergi atau tidak. Bagaimana dengan masterku kalau aku berjaya dalam temuduga tersebut? Ayahku selalu nasihat, fokus pada yang satu, jangan pening-pening, habiskan master dahulu. Hatiku sentiasa berbolak-balik. Sukarnya hendak buat keputusan dalam hidup. Ya Allah, tetapkanlah hatiku. Amin.

Bacaan jurnal yang sedikit akibat sikap diri yang malas atau kehilangan momentum setelah memulakan langkah sering terjadi. Ngeh2. Perlahan-perlahan, jika tergesa-gesa ditakuti satu apa pun tidak dapat, jika terlalu lambat, ditakuti memakan diri. Fokus, aku hilang fokus sebab mengantuk. Jika bermain game PES 2010, aku tidak suka kalah, jadi aku perlu segarkan diri dari mengelak kekalahan. Pedihnya tewas bermain game bola, sangat menyakitkan. Akan tetapi, bila menang, aku sangat gembira. Apabila bermain game bola dengan bukan orang Malaysia aku perlu fokus supaya nama Malaysia tidak dimalukan. Sekarang PES 2010 di sini sudah menjadi world. Hmmm.. Hmmm.. Hmmm..

Sedihnya aku bila mengetahui Van Persie cedera. Kerisauan mula bermain dimindaku, macamnya dengan team aku dalam epl fantasy soccer? Susanya nak pilih pemain yang hebat dan konsisten dalam markahnya. Ada bantuan dan candangan?

Saturday, November 14, 2009

Mencabar

PES 2010 kali ini sangat mencabar dan menarik... Yehaa.. Cuma jersi certain team je problem.. Camner nak buat nih..

Saturday, October 24, 2009

Sudah Lama

Sudah lama tak update blog, jadi hari ni aku mahu update blog aku. Ok, dah update. Yehaaa~

Wednesday, October 14, 2009

Arsenal


Welcome 2 da club

We are true fans

So join us

Yehaa~

Bermain Bersama

Yehaa~

Tahniah team futsal nerd crew pgc, dapat bermain bersama malam tadi.

Hebat di luar gelanggang, di dalam pun hebat.

Adakan dijadikan amalan tiap-tiap minggu, InsyaALLAH

Moto kita 'Belajar hebat, main pun hebat'.

Yehaa~


p/s: harapan selepas ini adalah dapat menghasilkan jersi rasmi futsal nerd crew, insyaALLAH.

Sunday, October 4, 2009

It Happened

At last, it happened.

Saturday, October 3, 2009

Team Futsal Nerd Crew

Tahniah kepada rakan-rakan seperjuangan. Walaupun tewas, tapi ini hanyalah permulaan untuk kejayaan masa hadapan, insyaALLAH. Mari sama-sama mengorak langkah. Aja2 fighting.

Thursday, October 1, 2009

PES 2010

Bila mau kuar nih. X tahan dah ni. J.B n Bujal moh berentap PES 2010.

Wednesday, September 30, 2009

Futsal

jom main futsal..jom..jom..jom..

Saturday, September 26, 2009

Kembali

Yehaaaa, kembali lagi ke kampus. Perasaan ketika ini berserabut dengan dengan proposal, assignment, lab report, epl fantasy, one piece. Baca, ingat, hafal, lepas tu lupa, perkara biasa. Hahaha. Apa nak buat nih, kepala bertambah pening, kuih raya banyak lagi kat ruang tamu tuh. Belum habis lagi dan mungkin akan menjadi makanan aku untuk brekafast, lunch, dinner and supper. Membazir plak kalau takde orang nak makan.

p/s: kepada team arsenal, semoga berjaya.

Wednesday, September 23, 2009

Manchester City

Akhirnya tewas jugak
Yes

Wednesday, September 16, 2009

Air Mani

Mari berkongsi ilmu. Aku ingin berkongsi ilmu berkaitan dengan air mani. Setakat dari yang aku belajar dengan ustaz aku, air mani(dari mimpi) boleh dibawa solat jika terkena pada pakaian tersebut. Dalam hadis pun ada beritahu. Aku pun tak hafal pulak dalil dan matan hadis tu, tapi sahih. Macam mana pulak air mani yang terhasil akibat berjimak dengan bini sendiri???...
Hah! jawab2.. Malu2 pulak nak answer.. Sudah la.. Ustaz aku dari Madrasah Masjid Sri Petaling kat K.L beritahu aku air mani hasil dari berjimak yang terkena pakaian tidak boleh buat solat sebabnya, air mani itu sudah bercampur dengan air mazi. Ada perbezaan ye antara dua perkataan ini. Ejaan pun dah lain. Air mazi adalah najis. Ok, paham. Bagi yang ahli biologi tuh, jangan pura2 tak tahu air mazi tu apa.. Perkara penting dalam kehidupan..

p/s: berkongsi setakat mana yang aku tahu mengikut kefahaman aku sebagai seorang biasa(pelajar) bukanya ustaz. Jika ada salah dan silap, tolong betulkan. Amal dan sampaikan.

Tuesday, September 15, 2009

Perginya Seorang Sahabat

Sahabatku dari sekolah rendah sampailah petang tadi, sudah pergi bertemu Yang Maha Esa...

Sedihnya...

Sedihnya...

Semoga dia ditempatkan bersama orang-orang yang soleh..

Al-Fatihah..

Selamat Hari Raya Aidilfitri

InsyaALLAH

Kepada para blogger dan sahabat-sahabatku...

Sunday, September 13, 2009

Setem


Kapal Selam

Saturday, September 12, 2009

Lupa Doa Qunut

Waktu dulu2 time sekolah rendah, aku ingatkan doa qunut tuh wajib, hikhikhik. Mungkin asyik duk baca komik dragon ball bawah meja time ustaz ngajor time kelas fardhu ain. Pastuh memang selalu la aku solat semula bila terlupa nak baca doa qunut. Sebenarnya x perlu pun solat semula. Padan muka diri sendiri, buat penat solat semula. Hehehehe. Bile time sekolah menengah, time tuh form 3, baru aku tahu yang kalau lupa nak sujud sahwi sebab lupa doa qunut, tidak membatalkan solat. Biasanye solat subuh la kan. Ustazah aku yang bagitau. Ape entah name die, lupa dah. Hehehe
S:Kalau terlupa baca doa qunut, apa yang perlu dilakukan?
J:Sujud sahwi la.. 2 kali ok, sebelum salam tahiyat akhir.
S:Kalau terlupa nak sujud sahwi, camner nak buat tuh?
J:Kalau terlupa nak sujud sahwi, xpe la, tidak membatalkan solat, sah solatnya.
S:Nape?
J:Doa qunut, sunat je.
Ape yang penting perlu diketahui berkaitan ngan solat fardhu adalah yang mana satu perbuatan wajib dan yang mane satu perbuatan sunat. Bezakan antara dua ini. Jika dah dapat bezakan, maka mudahlah. InsyaALLAH.
p/s: Aku pun tanye ustaz aku gak pasal doa qunut nih. Aku cuma nak berkongsi something menurut kadar pemahaman aku sebagai seorang biasa. Jika ade salah dan silap, tolong betulkan. Amal dan sampaikan.

Arsenal


Aku, Bujal , Abe... So True...
Bila mau bergambar?

Friday, September 11, 2009

Berfikir

Banyak berfikir sampai satu kerja pun tak jalan, hmmm...

Thursday, September 10, 2009

sahur..

selamat bersahur...

Wednesday, September 9, 2009

Solat berjemaah...

Nampak macam biasa, tapi besar fadhilatnya...

Wednesday, September 2, 2009

puji ke?

kebiasaannya manusia suka dipuji...tapi bila berlebihan, ia menyesakkan...

Sunday, August 16, 2009

template...

lain pulak jadinya..

amatur lagi..

habis hilang, tapi x sume..

sedey..sedey..sedey..

Monday, August 10, 2009

asam-masin

aku suka makan asam..

suka makan asam..

asam..

asam sedap...

asam-masin..

nyam-nyam..

Thursday, July 30, 2009

....?

Sape pak mat tempe?

Wednesday, July 15, 2009

durian

bangun awal pagi ku mulakan dengan bermain gitar, lagu tema 'canon rock'. Masih lagi berterabur dan lebur. tahniah..hahahah.. Abis main, aku ke dapur nak amik sabun basuh baju, keluar je dari dapur aku tersepak durian kt tepi peti sejuk..berdarah jari kakiku sambil diiringi lirik lagu 'tanpa ku sedari, air mataku mengalir' (dlm hati je..) Sape punye durian ni!

Tuesday, July 14, 2009

wow

little luxuries to brighten your day...

Wednesday, July 8, 2009

diri ini..

diri ini sering mengharap yang Maha Esa menunaikan setiap permintaan, sedangkan diri ini tidak pernah berusaha @ kurang berusaha @ malas berusaha untuk menunaikan setiap hak-Nya... Solat diawal waktu, berkata yg baik2, dan berpesan ke arah kebaikan..

lemahnya diri ini..

yang Maha Esa, jgn Kau paling kan aku dari nikmat yang telah Kau berikan pada aku sebelum ini...

satu kerugian yang besar bila ia hilang dari diri ini...

berikanlah aku taufik dan hidayat pada setiap masa dan keadaan...

Wednesday, July 1, 2009

marathon...

hari ni marathon basuh baju..warkhhh, penat..penat..penat

Sunday, June 28, 2009

typhoid?

banyaknya ubat aku...
rekod paling banyak pernah dimiliki...
tahniah...

Tuesday, June 9, 2009

kenyang?

ye saya dh kenyang...

Wednesday, June 3, 2009

runtuh?










camner nk main boling nih?

Monday, May 18, 2009

dulu..kini..

seorang bayi sentiasa tersenyum..mengikut satu kajian yang dijalankan, bayi tersenyum sebanyak 400x sehari (kalau tak silap akulah)... bayi yang tersenyum membuatkan jiwa orang sekelilingnye berasa tenang dan bahagia(dengan izin ALLAH).. Ini kerana bayi ni suci, tiada dosa, tiada dendam pada manusia, tiada dengki, tiada sifat amarah,tapi mungkin marah bila tak dapat susu dan bila lampinnye tak ditukar..
.
.
jadi bila makin meningkat dewasa sifat senyum semakin pudar, manakah ia menghilang..mungkin sudah lama tak dipraktikkan senyum itu dalam kehidupan seharian..ataupun sudah tiada makna lagi untuk senyum.. Jadi apakah kelebihan yang ada pada seorang bayi yang membuatkannya sentiasa tersenyum?..
.
.
sebenarye sifat bayi masih lagi wujud dalam diri setiap manusia, tak kira tua, muda..cuma sifat bayi itu sudah lama tak dipakai, dibiarkan terkubur..jadi mari kita sama2 mengembalikan sifat bayi yang terkubur dalam hati..dengan senyum, dapat menjadikan diri kita ceria dan secara tak langsung dapat menceriakan orang lain jugak(dgrlah lagu "ceria" dari j-rock)
.
.
dengan niat yang betul, senyum pun boleh dapat pahala (simpanan utk akhirat, bukan duit je kena simpan,hehehe)..dengan senyum, dapat meredakan kemarahan seseorang..dengan senyum dapat memikat hati seseorang..dengan senyum dapat menjadikan orang suka dengan kat kita, tetapi biarlah senyuman itu dihiasi dengan ikhlas..insyaALLAH..
.
.
jadi, senyumlah selalu, tak rugi apa2 pun..

la la la

kerja...kerja...kerja
.
.
.
selamat hari guru...
.
.
.
semoga segala ilmu yang diajar oleh guru adalah ilmu yang berkat...
.
.
.
amin...

Friday, May 15, 2009

here...

there she goes...
.
.
.
there she goes again...







p/s: lirik lagu..teka tajuknye?

Monday, May 11, 2009

is this ?

mesmerizing?

yeah, agree with that..

smile..smile..smile..

Sunday, May 10, 2009

?

look but not see..? haaa...?

Saturday, May 9, 2009

layan lagu nih...

We were both young when I first saw you.
I close my eyes and the flashback starts:
I'm standing there on a balcony in summer air.

See the lights, see the party, the ball gowns.
See you make your way through the crowd
and say hello;

Little did I know
That you were Romeo; you were throwing pebbles,
And my daddy said, "Stay away from Juliet."
And I was crying on the staircase,
begging you, 'Please, don't go.'"

And I said,
"Romeo, take me somewhere we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story - baby just say 'Yes.'"

So I sneak out to the garden to see you.
We keep quiet 'cause we're dead if they knew.
So close your eyes; escape this town for a little while.
'Cause you were Romeo, I was a scarlet letter,
And my daddy said "Stay away from Juliet,"
But you were everything to me; I was begging you, 'Please, don't go,'"

And I said,
"Romeo, take me somewhere we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story - baby just say 'Yes.'

Romeo save me - they're tryin' to tell me how to feel;
This love is difficult, but it's real.
Don't be afraid; we'll make it out of this mess.
It's a love story - baby just say "Yes.'"

Oh, oh.

I got tired of waiting,
Wondering if you were ever comin' around.
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town,

And I said,
"Romeo save me - I've been feeling so alone.
I keep waiting for you but you never come.
Is this in thy head? I don't know what to think-"

He knelt to the ground and pulled out a ring and said,
"Marry me, Juliet - you'll never have to be alone.
I love you and that's all I really know.
I talked to your dad - go pick out a white dress;
It's a love story - baby just say 'Yes.'"

Oh, oh. Oh, oh.

'Cause we were both young when I first saw you...

Monday, April 27, 2009

zzZZzz

tika dalam kesusahan, dia datang menghulurkan bantuan...

time kasih...

:)

Wednesday, April 15, 2009

nangis

aku nak nangis, tapi air mata x kuar... camner nk nangis nih..

Tuesday, April 14, 2009

cari...

nk tgk wayang....

Monday, April 6, 2009

ttt

laparrrrrrrrrrrrrrrr

Wednesday, April 1, 2009

more than words




Saying "I love you"

Is not the words I want to hear from you
It's not that I want you
Not to say, but if you only knew
How easy it would be to show me how you feel
More than words
Is all you have to do to make it real
Then you wouldn't have to say that you love me yeah
'Cause I'd already know

What would you do, if my heart was torn in two
More than words to show you feel
That your love for me is real
What would you say if I took those words away?
Then you couldn't make things new
Just by saying "I love you"


Now that I've tried
to talk to you
And make you understand
All you have to do is
close your eyes
And just reach out your hand
And touch me
Hold me close don't ever let me go
More than words
Is all I ever needed you to show
Then you wouldn't have to say, that you love me,
yeah
Cause I'd already know

seingatku dh bertahun mencari nama penyanyi dan lagu ni
malam tadi baru ketemu
suke2

Saturday, March 28, 2009

makan

hari nie, aku, j.b, zairul, and yus, makan roti canaidi pak wahab...

Sunday, March 22, 2009

seterika...

Petang semalam aku iron baju...

stress jugak rupanye iron baju...

penat..penat..penat..

kesian kat surirumah y kena gosok baju suaminye...

cikgu sekolah aku pernah cakap yg lebih kurang maksudnye "nanti dh kawin gosok baju sendiri, jgn suruh bini!"

Moga2, ble dh kawin nanti, aku gosok iron baju sendiri..

Dengan Izin Allah...

p/s: ingat iron man, ingat seterika baju...

Monday, March 16, 2009

Entahlah..


ko ingat, aku suke ape yang aku suke...

xde maknenye...

aku x salahkan sape2...

aku salahkan diri sendiri...

aku maafkan diri aku sendiri...

Sunday, March 15, 2009

terkejut?

Sejak 2 minggu lepas lagi aku teringin nak balik umah kt kuantan, jmpe mak ayah..biasalah rindu..tapi x jadi2 nak balik.. akhirnye kerinduan itu terlepas jugak dengan kedatangan mak ayah petang tadi di rumah sewa ku, Taman Maidam tercinta..walaupun sebentar, tapi itu dah cukup bagiku.. thankz mom n dad.. i luv u both..muahhhhhhhh

Saturday, March 14, 2009

syukur


‘Penantian itu satu penyeksaan’..kate cikgu sekolah menengah aku…hmmm..bayangkan, kalau nk g berak, pastu tandas tu penuh plak ngan manusia, terpaksa menunggu plak, skit je lagi “empangan nak pecah” Tersiksa jiwa perut menahan kesakitan..arghhhhhh..arghhhhh.. jangan bayangkan…jgn2…gn2


Tapi bayangkan, nikmat ketika berak (plup..plup..plup)selepas menahan buat seketika(lame gak sebenarnye), wow, best bai…puas2..


Kemudian bayangkan, tgh lapar, pastu dapat makan free plak, pastu sendawa plak.erkkk..erkk..bruttttt.bruttt…mmg best…


Pastu bayangkan, ngantuk sgt2, dan tido, dan berdengkur mmg best..wow..krohhh..krohhhh
Itulah nikmat tuhan..Jadi banyakkan bersyukur..

lapar...

hari nie, ku sgt lapr....nak makn..nak makan...

Friday, March 6, 2009

..hmmm



today i'm little bit lonely...nape plak terasa kesunyian kt pgcc nih?..dah lah sejuk..

Wednesday, March 4, 2009

wangi?

bau ape nih..? serius aku suke bau nih.. kalau aku nk pilih perfume, kalau dh first bau aku dh suke, maknenye mmg aku suke sgt2..hahakahhakahak.. tapi perfume nih aku x miliki lg... ke x tau nk cari kat mane?..ke mahal sgt?..ermmmm..hari nie agak lewat tido dr kebiasaan, nk kate sbb bace journal, x jugak.. nak kate masuk lab, x jugak..tapi serius aku x rase mengantuk lg ketika menaik entri nih.. jam dh menunjukkan kul 12.41 a.m... x taulah kot ade org kate masih awal lg time nih.. tapi aku mmg suke tido awal..hakahakahak..dari tadika smpi skunk nih, aku mmg suke tido awal..tido.tido..tido..oklah nk tido...gud nite.... insyaALLAH.................

Thursday, February 26, 2009

hepi birthday...


kepada shade...hepi birthday..

Wednesday, February 25, 2009

hajat ku...

kisah 1
Dapat jugak method utk pokok aku tuh,time kasih pada y menolong,syukur.

kisah 2
Mlm tadi hajat ku x kesampaian, nape lah aku x bagi time tuh(mulalah menyesal). Hmm, xpe2, maybe hari lain(pujuk hati sendiri).InsyaALLAH..

kisah 3

yes, arsenal menang..bgs2..teruskan usaha..

Tuesday, February 24, 2009

dah mula dah..dah buat dah..

berazam nk masuk lab, sebelum tuh kena cari method dulu...tidak2..tidak2

Monday, February 23, 2009

hari nih...

x wat pe pun...

Sunday, February 15, 2009

Thankzzz...


thankz coz celebrate birthday aku...ni lah first time org celebrate bitrhday aku dgn penuh meriah..sukanye2... siap 2 sesi kena baling tepung...kek tu pun sedap...time kasih pada yang membeli...yg paling best siap ade aksi kejar mengejar lagi..hohohoh...terserlah aksi ganas..hahahahhahah..time kasih kawan2... i luvvvvvvvv u allllllllllllllll...oh ye, sape secret admirer tu ek? teringin nak tahu.. ade ke?

Tuesday, February 10, 2009

wAwa


soriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


hihkihkhihkhihk

Thursday, February 5, 2009

roti canai...


hari ni, pagi nie, aku sarapan benda nih...

Thursday, January 29, 2009

hepi..hepi..hepi


hepi birthday 2 uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Tuesday, January 27, 2009

wah2...

dgn izin Allah aku telah sembud dr campakku...

Sunday, January 11, 2009

sihat...

hari ni aku kurang sihat...

Friday, January 9, 2009

Cibon bile lg....

Ini gitar aku , j.b dan amad..
gambar ni diambil dlm bilik aku
tu comforter aku..hikhik
InsyaALLAh lepas nih gitar aizat plak akan sampai..
Seronok ade gitar sendiri walaupun brand tak seberape..
ade kalanye tuning process amat menjerihkan..
tulah cabarannye..
sambil2 menggoreng, berkhayal bagaikan slash
atau steve vai
atau jerry c



Ini adalah gambaran gitar aizat y akan diperolehinya x lame lg, insyaALLAH

maaf gmbar munkin x berape tepat...

jadi buat cibon HANG BILA LAGI NAK BELIIIIIIIIIIIIIII

KAHKAHAKAHKAHAKAH

kad-kad




Moga2 kad ini sampai kepadanya
insyaALLAH...


Thursday, January 8, 2009

ceria


ceria-ceria selalu, jgn bnyk sedih...bnykan senyuman, dlm hati jgn bnyk benci, tapi bnykkan kasih sayang.. Dengan niat betul amalan senyum pun boleh jadi ibadat.... insyaAllah akan mudah menarik cinta dan kasih sayang dari orang lain...Semua ini berlaku dengan kehendak dan izin Allah s.w.t...

Wednesday, January 7, 2009

kenyang

kenyang.....

Monday, January 5, 2009

wawawa

hari ni aku agak kepeningan....

Saturday, January 3, 2009

titik..titik... kehidupan...

semalam aku kepenatan bermain futsal bersama rakan-rakan...lepas tuh blk umh, lepas isyak aku masak sendiri, lauknye telur goreng dua biji, kuahnye kicap...sedap tuh... maklumlh nk masak x berape pandai.. slps kekenyangan aku duduk bersandarkn dinding sambil memikirkan masa hadapan ku.. selepas penat berfikir, aku bermain play station WinniG ELEveN 11 yg terbaru bersama rakan-rakan...Aku menang dan seri.. lepas tuh g Mc'D..Jumpa rakan2 yang lain...lepas tuh blk umah..lepas tuh tido..lepastu..lepas tuh..lepas tuh...lepas tuh..

hepi new year...

hepi new year...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails